Eindelijk Lente!

by admin on zaterdag, maart 24th, 2018 Geen reacties

Eindelijk Lente!

Een aantal weken terug was ik al helemaal toe aan de Lente en deze was ook al voelbaar en hoorbaar, de vogeltjes die weer begonnen te fluiten. Maar toen kregen we weer opnieuw die kou..brrr. Gelukkig is het voorjaar nu toch echt aangebroken. Ik vind het leuk om jullie in deze blog iets te vertellen over hoe er naar dit seizoen wordt gekeken in de Traditionele Chinese Geneeswijze. In elk seizoen staat een bepaald element centraal, in de zomer is dat vuur, in de nazomer aarde, in de herfst metaal, in de winter water en in het voorjaar staat het element hout centraal. Denk daarbij aan de bomen die weer ontwaken en gaan bloeien, alles komt weer tot leven. In jezelf kan je deze beweging vaak ook voelen, je krijgt meer zin om naar buiten te gaan en actief te zijn. Ook kan je meer creatief zijn of weer op nieuwe ideeën komen. Het kan ook zijn dat je deze energie wel voelt maar er niet in mee kan gaan omdat je bijvoorbeeld erg moe bent of futloos, dit wordt ook wel voorjaarsmoeheid genoemd. Een oorzaak hiervan kan zijn dat je in de Winter erg druk bent geweest en niet de stilte en rustmomenten hebt kunnen nemen die in dit seizoen juist essentieel zijn. En ja, als drukke mama met zieke kinderen valt dat ook niet mee. Want eerlijk gezegd vond ik de griep dit jaar ook wel heel heftig. Maar goed nieuws, je kan hier wat aan doen! Zoals je misschien wel weet vanuit de accupunctuur gaat de Traditionele Chinese Geneeswijze uit van energiebanen ook wel meridianen genoemd. In het voorjaar staan de levermeridiaan en de galblaasmeridiaan centraal en deze zijn ook weer gekoppeld aan het element hout. Als deze meridianen blokkeren ervaar je vaak stijfheid, vermoeidheid, hoofdpijn en kan je erg prikkelbaar zijn. Het openen van deze meridianen door oefeningen en massages kan ervoor zorgen dat bepaalde blokkades worden opgeheven. Ook het detoxen wat een aantal mensen in deze periode doen is zo’n gek idee nog niet, dit ontspant de lever en de galblaas. Zin om hier wat mee te doen? Onderstaande meditatieve oefening en oefenserie helpen om de levermeridiaan en galblaasmeridiaan weer goed te laten stromen. Daarnaast kan ik je het gratis E-book Lente Do-In van Lilian Kluivers aanbevelen, hierin staan goede voedingsstips en fijne oefeningen. Mail mij even via info@mamaleiden.nl als je deze wilt hebben.


Posted in Blog. Tagged with: , , , , ,
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.