Lekker de natuur in!

by admin on zondag, april 15th, 2018 Geen reacties

Het voorjaar is het moment om fijn naar buiten te gaan en actief te worden. Helaas kregen we thuis afgelopen weken te maken met de buikgriep, dus de ‘voorjaarsmood’ zat er bij ons nog niet echt in. Maar sinds het weekend gaat het beter! Vrijdag kon ik zelf inspiratie opdoen tijdens mijn lesdag op de Do-In academy en de kinderen kwamen gister weer helemaal blij en ontspannen thuis van de fijne yogalessen van Nathaly bij Yogasmiley. Vanmiddag heb ik gewandeld met mijn kinderen in de natuur en daarvoor hoefde ik niet ver; de natuur langs de Zoeterwoudse Singel in Leiden is nu op zijn mooist. Mijn zoontjes waren blij dat de fontein het weer doet en dat er volop mooie bloemen staan!
Zoals ik in mijn vorige blog over de lente beschreef, staat in de Chinese 5 elementenleer, in het voorjaar het element hout centraal. Daar is de kleur groen aan gekoppeld. En deze kleur kan je ook weer linken aan de levermeridiaan en galblaasmeridiaan. Een goed wandeling in het bos of door de natuur is daarom erg heilzaam voor deze meridianen en geeft ontspanning. Ook het eten van groene groente stimuleert deze meridianen, denk bijvoorbeeld aan spinazie, broccoli, courgette en sla. Ik ga weer stoppen met schrijven, want te veel achter een beeldscherm zitten is juist weer belastend 😉


Posted in Blog, Uncategorized.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.